Siirry pääsisältöön

Aloituspostaus

Hei!

Täälä kirjoittelee nyt Janina, oon kolmannen vuoden merkonomiopiskelija ja suuntautunut asiakaspalveluun sekä myyntiin. Oon siis mukana tässä Oma Onni tiimissä, ja sain luvan kirjoittaa ensimmäisenä meidän tiimistämme tänne. Jatkossa tullaan toki näkemään muidenkin tiimiläisten postauksia, joten ei tarvitse säikähtää jos tämä mun kirjoittama on nyt ihan järkyttävän tylsä, ei ne tule tälläisiä aina olemaan ;D


Kovasti aherrettu kouluviikko takana ja nyt viimein viikonloppu. Sen kunniaksi  ajattelinkin julkaista nyt hieman tänne blogin puolelle.


Eli alkusyksystä starttasi siis uusi Onni - tiimi. Tässä postauksessa haluankin selventää muistien virkistykseksi, ketä me olemme, mistä tulemme, mitä teemme/mihin pyrimme sekä mitä olemme jo saaneet aikaiseksi. Toivottavasti saan kasattua tästä edes jonkun näköisen paketin, että sen kehtaisi julkaista. :D Let's see!


Elikkäs aloitetaan siis aivan ensimmäiseksi meidän tiimistä, meidän tiimi ei ole vain hyvä vaan ihan paras. Niin huikeita ideoita ja ollaan saatu aikaiseksi niin paljon jo tähän mennessä että huhhuh. Parempaa tiimiä emme kukaan voisi siis toivoa. :) 


Alku syksystä oltiin siis Lankarin leirikeskuksessa tekemässä ahkerasti töitä ja suunnittelemassa tulevaa. Oli kyllä ihan mahtava reissu ja paljon ideoita saatiinkin aikaiseksi ja niitä tässä nyt sitten toteuteltu.

Ja tässä oikein kaikessa komeudessaan Oma Onni tiimi 2015-2016 poseeramassa iloisina Onni paidat päällä.


Tullaan Koulutuskeskus Sedun Koulukadun yksiköltä, eli  varmaan tunnetummalla nimellä ''kauppiksesta''.  Meidän tiimi koostuu viimeisen vuoden  datanomi - sekä merkonomiopiskelijoista niin tytöistä kuin pojistakin, aivan kuten kuvissa näkyykin.

Mitä me siis oikein tehdään?
Nyt päästään tähän itse asiaan, eli mikä on Oma Onni ja mihin me pyrimme.
Tarkemmat tiedothan tästä kaikesta löytyy nettisivuiltamme; Oma Onni , mutta tiivistän tähän nyt kuitenkin kaiken oleellisen.


''Oma Onni -ohjelma on Hauhon Säästöpankkisäätiön, Kuortaneen Säästöpankkisäätiön, Parkanon Säästöpankkisäätiön, Rengon Säästöpankkisäätiön, Töysän Säästöpankkisäätiön sekä Koulutuskeskus Sedun, Järviseudun ammatti-instituutin, Sataedun, Sastamalan koulutuskuntayhtymän, Suupohjan ammatti-instituutin ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhteistyöohjelma nuorten talousosaamisen lisäämiseksi.''


Elikkäs meidän tehtävänä on opettaa nuorille (tässä tapauksessa ysiluokkalaisille) talousasioita. Menemme heidän kouluilleen, ja pidämme heille oppitunnin, jonka aikana esittelemme itsemme, verkkosivumme ja jokaisen aihealueen, sekä pelaamme opettavaisen tietovisan. Tavoitteemme siis on, että nuoret oppivat hoitamaan omaa talouttaan, ja välttyvät esimerkiksi ylivelkaantumiselta. Tämä ohjelma auttaakin nuoria ymmärtämään säästäväisyyden merkityksen heidän omassa taloudessaan. Haastavaa tässä on se, ettei nuoria välttämättä kiinnostaisi tälläiset liian aikuismaiset asiat, mutta etuoikeutettua on se että tässä puhuukin nuoret nuorille ja jakavat omia kokemuksiaan asioista, joita tässä opetetaankin. Suurin osa meidänkin tiimistä on ollut yläasteella tässä samassa projektissa mukana, ja on myöntänyt että harmittaa aivan älyttömästi, kun ei silloin kuunnellut kunnolla. Näitä tietoja ja taitoja tullaan tarvitsemaan aivan oikeasti tulevaisuudessa, ja miksei jo nuoruudessakin.. Joten jos tätä sattuu nyt yhdeksäsluokkalaiset lukemaan, jota todella toivon, niin painakaahan korvan taakse, että tämä on teille aivan täydellinen tilaisuus oppia taloustietoa, jota me hauskalla mutta silti paljon infoa sisältävällä koulukäynneillämme teille opetamme.(Järviseudun ammatti-instituutin, Sataedun, Sastamalan koulutuskuntayhtymän, Suupohjan ammatti-instituutin ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian merkonomiopiskelijat osallistuvat oppimisympäristön esittelemiseen omilla alueellaan. Me pysytellään siis suurimmaksi osaksi Etelä-Pohjanmaan alueella)

Tähän mennessä ollaan siis käyty jo Ylistaron yläasteella, Toivolanrannan yhtenäiskoululla (Peräseinäjoki) , Jaakko Ilkan koululla (Ilmajoki) , Nurmon yläasteella sekä Seinäjoen Lyseolla.
Terkut teille sinne jos tätä luette, toivottavasti muistatte vielä meidät ja ootte ahkerasti opiskelleet näitä! ;D

Olemme siis internetissä toimiva verkko-oppimisympäristö.
Aihealueita meiltä löytyy kuusi ja ne ovatkin siis; työelämä, päivittäiset raha-asiat ja verkkokauppa, säästäminen ja sijoittaminen, lainaaminen, vakuutukset sekä yrittäminen.
Hommaa edistämme siis sillä, että jaamme jokaisen oppitunnin päätteeksi yläasteilla muistitikut, jossa on jokaiselle koululle omat tunnukset Oma Onni verkko-oppimisympäristöön ja motivoimme oppilaita ottamaan haasteen vastaan, sillä alkusyksystä heille pidettiin alkukysely ja vastaavasti keväällä pidetään loppukysely, jossa jokaisesta koulusta palkitaan paras luokka elokuvalipuilla, sekä vielä paras oppilas rahapalkinnolla.  Eikös kuulostakin ihan mielettömältä diililtä?
  Hommahan menee siis niin että; Me tullaan esittelemään tämä ohjelma yläasteille, opetetaan yhdeksäsluokkalaisille näitä talousasioita, pyydetään että opiskelisitte näitä myös itse ja loistaisitte loppukyselyssä ja kaiken tämän uurastuksen jälkeen me vielä palkitaan parhaiten menestyneet oppilaat. Eli toisinsanoen me siis annetaan teille palkintoja siitä, että te opitte. Siis ihan huikeeta!  Eli toistan samaa mitä aiemminkin sanoin, aivan loistava tilaisuus opetella näitä asioita, joita tulevaisuudessa tulee todellakin tarvitsemaan.



Huhhuh, tulipas tekstiä :D Tästä voitais varmaan tehdä kirja, jos nyt rupeisin kirjottamaan mitä me ollaan saatu aikaiseksi, joten taidan lopetella tähän ja yritän kirjoittaa viikonlopun aikana toisen, jossa kerronkin sitten mitä olemme saaneet aikaiseksi.

Kiitos tosi paljon jos jaksoitte lukea loppuun asti, kommentoikaa, kertokaa mielipiteitä sekä jakakaa ideoita kanssamme mitä tahtoisitte täältä blogistamme löytää.

Terkuin, Janina 


PS. Jos jotain jäi uupumaan, tai muuten vain annoin mielestäsi liian vähän informaatiota, käyhän kurkkaamassa; http://omaonni.fi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peräseinäjoki 27.11.2013

Heipsan ! Toinen koulukäynti starttas Koulukadulta, josta suuntasimme Peräseinäjoen ylä-asteelle! ;D Tässäkin koulussa oli moni Onnilaisista muutama vuosi sitten ollut ja osa olikin sitten Peräseinäjokisia Ella ja Tomi innokkaina.Jamilaa taitaa jännittää ;D Katriina noussu kerranki oikialla jalaalla ! Topias viä vähän unella ?? poseerausta?! hmm.. Marketta höpäjää tytöille jotain :) Tais Peräseinäjoen omia likkoja vähä jännittää ku  oltiin omalla vanhalla koululla käymäs ;) kaikki enemmän tai vähemmän innokkaina Mirette & Ella esittelee blogia :) Tomi :------) ja lopuksi palauttteen kirjoittamista.. Niin vain saatiin toinen vierailu päätökseen.. Ei enää jännittänyt yhtään mennä luokan eteen kertomaan Oma Onnista ja kyllähän meillä oli taas hauskaa ;D  ♥   :llä Onni ja Onnilaiset! 

Oma Onni- tiimin ryhmäytys- ja suunniteluleiri Lankarissa 2013 !

                                                        Moikka blogin lukijat! Tästä starttaa Oma Onni blogin ja koulukäyntien uusi vuosi ja uudet kujeet! Kurkataan vähän mitä ollaan puuhailtu ennen koulukäyntejä... ;) Tämä vuosi starttas sillä että oltiin suunnittelemassa koulukäyntejä 9-luokkalaisille ja ryhmäyttäneet Oma Onni -tiimiä Lankarin leirikeskuksessa syyskuussa yhdessä Järviseudun ammatti-instituutin eli JAMI:n kanssa.                                                                Lankarin leirikeskus                                                                       2-3.9-2013 Päämaja! Koko  jengi! Kamera käy! Otto 93847423.... Eli yksi kuva ei siis riittänyt! :) Ohjausryhmä kuuntelemassa mielenkiintoisena Onnilaisten suunnitelmia tulevalle vuodelle. Taitaa ilme kertoa enemmän kuin tuhat sanaa ;) Marketan runosuoni sykkii ja kynä sauhuaa! Yrjö Koskimäki on ollut mukana Oma Onnissa sen perustamisesta saakka

Seinäjoen Yhteiskoulu 13.12.2013

Morjensta! Kouluvierailumme päättyi Seinäjoen Yhteiskouluun. Perjantaina kello 10.00, Koulun kello soi jonka jälkeen marssimme luokkaan hymissä suin. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! ;) Tunnin aloittivat Oma Onnilaiset, tietysti kiintostavasti kertoen Oma Onni verkkooppimisympäristöstä :) Oppilaat kuuntelivat mielenkiintoisena Onnilaisten pitämää tuntia! Likatkin kuuntelivat tarkasti! Toivottavasti tunnista jäi jotain mieleen ;) Tässä on kyllä sananselityksen makua! :) Onkohan se sijoittaminen, eiku... Sananselityspeli käynnissä Lopuksi jaoimme muistitikut oppilaille ja palautelomakkeet tunnin lopuksi! Yhteiskoululla kaikki sujui hyvin ja tunnin vetäminen oli helppoa. Jokainen tunti, mitä kouluissa on pidetty, on kuitenkin ollut erilainen, sillä onhan jokainen luokka erilainen! Jokaisessa koulussa jokainen luokka tekee tunnistaan omanlaisensa, vaikka kaava meillä on aina sama niin vaihtelua on tullut meillekkin  Kaikki me Onni