Siirry pääsisältöön

TilannekatsausHei!

Tovi taas vierähtänyt viime postauksesta, mutta koitetaan saada tässä kaikki oleellinen kerrottua. Paljon ollaan tässä n. kahdessa kuukaudessa ehditty saada aikaiseksi. Kaikki koulukäynnit suoritettuna, ohjausryhmälle tehty omin pikku kätösin joululahjat, oltu Ammatillisen koulutuksen seminaarissa ja Opinlakeusmessuilla kojumme kanssa sekä uutta materiaalia aloitettu valmistamaan oppimisympäristöömme. 

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä kolme meidän ryhmästämme on juuri tätä kirjoittaessa kotimatkalla Taitaja2016 semifinaalista Helsingistä! Näistä kaikista kerrommekin nyt tässä postauksessa teille tarkemmin. 

Kerrotaan siis hitusen aluksi näistä meidän semifinaaleista ;)

Eli siis meitä lähti kolmen hengen porukka edustamaan Sedua Helsingin päähän yrittäjyydestä, me tytöt Janina ja Laura sekä miesvahvistuksena Eelis. Päivä alkoi aamulla 7.30 ja päättyi kello 17.00

Meille annettiin tehtäväksi yhdistää yhteiset osaamisemme ja tehdä sen pohjalta liikeidea. 
Tehtävä oli jaettu viiteen eri moduuuliin, joten teimme siis tehtävän ns. osissa

1. Moduuli ryhmän osaaminen
2. Moduuli Osaamisen tuotteistaminen
3. Moduuli Mallin rakentaminen
4. Moduuli Mallin testaaminen
5. Moduuli Esitys

Teimme tehtävää siis koko ajan lukuunottamatta parin minuutin taukoja sekä lounastaukoa (45min)
Mutta ei näistä kisoista sen enempää, ihan ei finaaliin asti päästy mutta kaikkemme yritimme. Jos kisoista on jotain kysyttävää niin rohkeasti vain kysymyksiä tulemaan.

Muistakaahan muuten että Taitaja2016 Finaali pidetään tänävuonna Seinäjoella
Eli siis Toukokuun 10. - 12.


Sitten hypätäänkin tuonne joulun läheisyyteen. Arilla oli meille pieni yllätys, kertoi edellisenä päivänä että jokaisen pitäisi olla seuraavana päivänä ajoissa koululla, kuulemma tehtäisiin jotain kivaa. 
No mepäs sitten Onni porukan kanssa oltiin aikaisin aamulla silmät ristissä Koulukadulla odottamassa meille luvattua kivaa päivää. Ari sieltä pian saapuikin ja kertoi että nyt lähdetäänkin Törnäväntielle vaatetusalan puolelle ompelemaan meidän ohjausryhmälle joululahjoja. Mitäs nämä joululahjat sitten olivatkaan? 
No tietystihän me ommeltiin heille Oma Onni - heijastinliivit! Jokainen meistä ompeli siis valmiiseen heijastinliiviin heijastinkankaasta Oma Onni logon, joten jokainen kappale oli täysin uniikki. Laitoimme niihin vielä jokainen tietysti omat nimikirjaimemme, sillä kunnon taiteilija ei jätä itseään mainitsematta luomuksessaan ;)Monet meistä eivät olleet ikinä ommelletkaan, mutta onneksi saimme vaatetusalan opiskelijoilta apua niin paljon kun tarvitsimme, iso kiitos vielä heille!

Kun luomukset olivat valmiita, palattiinkin takaisin omalle koulullemme tekemään vielä joulukortit, sitten lahja sekä kortti kirjekuoreen ja postitettiin ne eteenpäin. 

Unohtamatta tietenkään että tämän jälkeen suunnattiin Seinäjoen Pizzeria Piikkiin herkuttelemaan, kun kiitokseksi onnistuneesta työskentelystämme AMKE - seminaarissa, he tarjosivat meille siellä lounaan.

Sitten kerrotaankin vähän enemmän tästä kyseisestä seminaarista, eli oltiin siis Ammatillisen koulutuksen seminaarissa Törnäväntien opetuspisteessä 17. - 18.11 - 15.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Seinäjoen kaupunki järjestävät seminaarin yhteistyössä.

Ammatillisen koulutuksen seminaarissa 2015 käytiin laajaa ja avointa keskustelua hallitusohjelman mukaisen reformin sisällöstä ja toteuttamisesta.

  Onnilla oli siellä oma koju heti ovensuussa, joten saimme kunnian kätellä ensimmäisenä Suomen opetus - ja kulttuuriministeriä Sanni Grahn-Laasosta.

AMKE - seminaarissa selfietikku oli kovassa käytössä. 


Opinlakeusmessut Seinäjoki Areenassa 20. - 21.1 - 16

Koulutusmessut on suunnattu jatko-opintoihin hakeutuville nuorille ja aikuisille. Tämä on oiva paikka löytää oma unelma-ala tai reitti uuteen ammattiin.


Onnilla oli siis messuilla jälleen kerran mahtava koju, jossa oli tarjolla meidän koulun datanomien kehittelemiä pelejä, joita sai kokeilla, sekä tietysti itse Onni maskottimme pääsi saapumaan kiireiltään paikalle, monikin teistä varmasti näki tämän meidän ihanan Onnimme.

ps. Onnilta terkkuja, että muistakaa harjoitella keväällä järjestettävään loppukyselyyn

Meidän kojullamme oli siis Onni aiheisia pelejä, sekä tabletilta pyöri diaesitys, jossa koko Onni projektista kerrottiin tarkemmin. Meillä kävi molempien päivien aikana ihan loistavia pelaajia, ja taisi sieltä uusi ennätyskin pamahtaa rikki hurjat 3290 pistettä joku nuori herra sieltä kävi paukuttelemassa. 

Samalla kojulla olikin nähtävissä meidän datanomit koodaamassa uusia pelejä, joidenka jokaisen vaiheen näkikin erilliseltä näytöltä.

Tässä taisikin sitten olla meidän kuulumiset näin lyhkäisyydessään. Yritämme nyt kirjoitella vähän useammin tänne meidän kuulumisia. :)

Nähdään taas pian!

Terkuin, Janina ja Laura
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opinlakeusmessut 17-18.1.2018

Tuttuun tapaan Seinäjoella järjestettiin opinlakeusmessut 17-18.1.2018. Opinlakeusmessut ovat  pohjanmaan suurin koulutus- ja työelämätapahtuma, joka kokoaa vuosittain yli 11 000 kävijää. Messuille sisäänpääsy oli kaikille ilmainen. Messuilla sai tutustua erilaisiin koulutus mahdollisuuksiin oppilaitosten tekemissä pisteissä. Pisteissä oli monipuolista nähtävää ja muun muassa erilaisia pelejä joita sai halutessaan koittaa. Niiden avulla sai uudenlaista näkemystä ammateista ja niiden toimintatavoista. Koulujen lisäksi esillä oli nuoriyrittäjä kurssilaisia jotka esittelivät omaa yritystään ja koittivat parhaansa mukaan tuoda sitä esille. Messujen juontajana toimi tuttu kasvo HP. Messualueella nähtiin myös seikkailemassa YouTubesta tuttu nimi Lakko. 
OmaOnnin piste sijaitsi suhteellisen keskellä areenaa  ja näkyvällä paikalla. Saman pisteen rinnalla työskenteli myös merkonomi ja datanomi opiskelijoiden esittelypisteet. Pisteellä esittelimme OmaOnnia messu kävijöille ja koiti…

Uusia tuulia

Pientä päivitystä tänne blogin puolellekin!
Pieni porukka onnilaisia on jäänyt työssäoppimaan koulullemme. Työssäoppimisjakso kestää neljä viikkoa ja tämän jakson aikana tarkoituksemme on kehittää Oma Onnin materiaaleja tekniikaltaan paremmiksi ja helppolukuisimmiksi.
Kevät on siis jatkunut mukavissa merkeissä. Päivät kuluvat pääasiassa tietokoneen näppäimistöä näpytellen, kahvia juoden ja keskustellen parhaimmista kehitysideoista.
Reippaan työskentelyn ansiosta olemme saaneet paljon tuloksia! Esimerkiksi olemme saaneet Oma Onni -lehden ulkoasun uudistettua täysin ja lisänneet oppimisympäristöön uusia pelejä ja videoita.
Lisäksi teemme opetusvideon kouluvierailijoille, minkä tarkoitus on valmistaa onnilainen täydelliseen valmiuteen vieraillessaan yläasteilla. Teemme myös Epariin artikkelin. Nämä kaksi ovat vielä työn alla, joten kuulette näistä luultavasti myöhemmin lisää.
Tässä vähän esimakua lehdistä:Oikein hyvää ja toivottavasti aurinkoista kevään jatkoa! Terveisin Onnitiimi 

Onnin oppilasgallup

Ylistaron yläasteelta haastateltavaksi tulivat Veronica Salminen ja Peppiina Hautamäki, he ovat 15- vuotiaita.


Mitä pidit Oma Onni esittelystä?
- Meidän mielestään Oma Onni esittely oli kiva kuunnella

Mielenkiintoisin aihe esityksessä?
- Mielenkiintoisin aihe meidän mielestämme oli Säästäminen ja sijoittaminen

Opitko tänään jotain uutta Oma Onni tunneilla?
- Emme oppineet. Meille aiheet olivat tuttua juttua, on ennemminkin kuultu tunneilla

Säästätkö tällä hetkellä johonkin?
- Emme kumpikaan säästä tällä hetkellä oikeastaan mihinkään

Aiotko hakea kesätöihin?
- Paikkaa emme vielä tiedä mihin haemme kesätöihin, mutta tarkoitus olisi kummankin mennä

Oletko ollut kesätöissä ennemmin?
- Olen ollut mansikoita poimimassa kesällä
- Minä en ole ollut vielä missään