Siirry pääsisältöön

Aloituspostaus

Hei!

Täälä kirjoittelee nyt Janina, oon kolmannen vuoden merkonomiopiskelija ja suuntautunut asiakaspalveluun sekä myyntiin. Oon siis mukana tässä Oma Onni tiimissä, ja sain luvan kirjoittaa ensimmäisenä meidän tiimistämme tänne. Jatkossa tullaan toki näkemään muidenkin tiimiläisten postauksia, joten ei tarvitse säikähtää jos tämä mun kirjoittama on nyt ihan järkyttävän tylsä, ei ne tule tälläisiä aina olemaan ;D


Kovasti aherrettu kouluviikko takana ja nyt viimein viikonloppu. Sen kunniaksi  ajattelinkin julkaista nyt hieman tänne blogin puolelle.


Eli alkusyksystä starttasi siis uusi Onni - tiimi. Tässä postauksessa haluankin selventää muistien virkistykseksi, ketä me olemme, mistä tulemme, mitä teemme/mihin pyrimme sekä mitä olemme jo saaneet aikaiseksi. Toivottavasti saan kasattua tästä edes jonkun näköisen paketin, että sen kehtaisi julkaista. :D Let's see!


Elikkäs aloitetaan siis aivan ensimmäiseksi meidän tiimistä, meidän tiimi ei ole vain hyvä vaan ihan paras. Niin huikeita ideoita ja ollaan saatu aikaiseksi niin paljon jo tähän mennessä että huhhuh. Parempaa tiimiä emme kukaan voisi siis toivoa. :) 


Alku syksystä oltiin siis Lankarin leirikeskuksessa tekemässä ahkerasti töitä ja suunnittelemassa tulevaa. Oli kyllä ihan mahtava reissu ja paljon ideoita saatiinkin aikaiseksi ja niitä tässä nyt sitten toteuteltu.

Ja tässä oikein kaikessa komeudessaan Oma Onni tiimi 2015-2016 poseeramassa iloisina Onni paidat päällä.


Tullaan Koulutuskeskus Sedun Koulukadun yksiköltä, eli  varmaan tunnetummalla nimellä ''kauppiksesta''.  Meidän tiimi koostuu viimeisen vuoden  datanomi - sekä merkonomiopiskelijoista niin tytöistä kuin pojistakin, aivan kuten kuvissa näkyykin.

Mitä me siis oikein tehdään?
Nyt päästään tähän itse asiaan, eli mikä on Oma Onni ja mihin me pyrimme.
Tarkemmat tiedothan tästä kaikesta löytyy nettisivuiltamme; Oma Onni , mutta tiivistän tähän nyt kuitenkin kaiken oleellisen.


''Oma Onni -ohjelma on Hauhon Säästöpankkisäätiön, Kuortaneen Säästöpankkisäätiön, Parkanon Säästöpankkisäätiön, Rengon Säästöpankkisäätiön, Töysän Säästöpankkisäätiön sekä Koulutuskeskus Sedun, Järviseudun ammatti-instituutin, Sataedun, Sastamalan koulutuskuntayhtymän, Suupohjan ammatti-instituutin ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian yhteistyöohjelma nuorten talousosaamisen lisäämiseksi.''


Elikkäs meidän tehtävänä on opettaa nuorille (tässä tapauksessa ysiluokkalaisille) talousasioita. Menemme heidän kouluilleen, ja pidämme heille oppitunnin, jonka aikana esittelemme itsemme, verkkosivumme ja jokaisen aihealueen, sekä pelaamme opettavaisen tietovisan. Tavoitteemme siis on, että nuoret oppivat hoitamaan omaa talouttaan, ja välttyvät esimerkiksi ylivelkaantumiselta. Tämä ohjelma auttaakin nuoria ymmärtämään säästäväisyyden merkityksen heidän omassa taloudessaan. Haastavaa tässä on se, ettei nuoria välttämättä kiinnostaisi tälläiset liian aikuismaiset asiat, mutta etuoikeutettua on se että tässä puhuukin nuoret nuorille ja jakavat omia kokemuksiaan asioista, joita tässä opetetaankin. Suurin osa meidänkin tiimistä on ollut yläasteella tässä samassa projektissa mukana, ja on myöntänyt että harmittaa aivan älyttömästi, kun ei silloin kuunnellut kunnolla. Näitä tietoja ja taitoja tullaan tarvitsemaan aivan oikeasti tulevaisuudessa, ja miksei jo nuoruudessakin.. Joten jos tätä sattuu nyt yhdeksäsluokkalaiset lukemaan, jota todella toivon, niin painakaahan korvan taakse, että tämä on teille aivan täydellinen tilaisuus oppia taloustietoa, jota me hauskalla mutta silti paljon infoa sisältävällä koulukäynneillämme teille opetamme.(Järviseudun ammatti-instituutin, Sataedun, Sastamalan koulutuskuntayhtymän, Suupohjan ammatti-instituutin ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian merkonomiopiskelijat osallistuvat oppimisympäristön esittelemiseen omilla alueellaan. Me pysytellään siis suurimmaksi osaksi Etelä-Pohjanmaan alueella)

Tähän mennessä ollaan siis käyty jo Ylistaron yläasteella, Toivolanrannan yhtenäiskoululla (Peräseinäjoki) , Jaakko Ilkan koululla (Ilmajoki) , Nurmon yläasteella sekä Seinäjoen Lyseolla.
Terkut teille sinne jos tätä luette, toivottavasti muistatte vielä meidät ja ootte ahkerasti opiskelleet näitä! ;D

Olemme siis internetissä toimiva verkko-oppimisympäristö.
Aihealueita meiltä löytyy kuusi ja ne ovatkin siis; työelämä, päivittäiset raha-asiat ja verkkokauppa, säästäminen ja sijoittaminen, lainaaminen, vakuutukset sekä yrittäminen.
Hommaa edistämme siis sillä, että jaamme jokaisen oppitunnin päätteeksi yläasteilla muistitikut, jossa on jokaiselle koululle omat tunnukset Oma Onni verkko-oppimisympäristöön ja motivoimme oppilaita ottamaan haasteen vastaan, sillä alkusyksystä heille pidettiin alkukysely ja vastaavasti keväällä pidetään loppukysely, jossa jokaisesta koulusta palkitaan paras luokka elokuvalipuilla, sekä vielä paras oppilas rahapalkinnolla.  Eikös kuulostakin ihan mielettömältä diililtä?
  Hommahan menee siis niin että; Me tullaan esittelemään tämä ohjelma yläasteille, opetetaan yhdeksäsluokkalaisille näitä talousasioita, pyydetään että opiskelisitte näitä myös itse ja loistaisitte loppukyselyssä ja kaiken tämän uurastuksen jälkeen me vielä palkitaan parhaiten menestyneet oppilaat. Eli toisinsanoen me siis annetaan teille palkintoja siitä, että te opitte. Siis ihan huikeeta!  Eli toistan samaa mitä aiemminkin sanoin, aivan loistava tilaisuus opetella näitä asioita, joita tulevaisuudessa tulee todellakin tarvitsemaan.Huhhuh, tulipas tekstiä :D Tästä voitais varmaan tehdä kirja, jos nyt rupeisin kirjottamaan mitä me ollaan saatu aikaiseksi, joten taidan lopetella tähän ja yritän kirjoittaa viikonlopun aikana toisen, jossa kerronkin sitten mitä olemme saaneet aikaiseksi.

Kiitos tosi paljon jos jaksoitte lukea loppuun asti, kommentoikaa, kertokaa mielipiteitä sekä jakakaa ideoita kanssamme mitä tahtoisitte täältä blogistamme löytää.

Terkuin, Janina 


PS. Jos jotain jäi uupumaan, tai muuten vain annoin mielestäsi liian vähän informaatiota, käyhän kurkkaamassa; http://omaonni.fi/

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Opinlakeusmessut 17-18.1.2018

Tuttuun tapaan Seinäjoella järjestettiin opinlakeusmessut 17-18.1.2018. Opinlakeusmessut ovat  pohjanmaan suurin koulutus- ja työelämätapahtuma, joka kokoaa vuosittain yli 11 000 kävijää. Messuille sisäänpääsy oli kaikille ilmainen. Messuilla sai tutustua erilaisiin koulutus mahdollisuuksiin oppilaitosten tekemissä pisteissä. Pisteissä oli monipuolista nähtävää ja muun muassa erilaisia pelejä joita sai halutessaan koittaa. Niiden avulla sai uudenlaista näkemystä ammateista ja niiden toimintatavoista. Koulujen lisäksi esillä oli nuoriyrittäjä kurssilaisia jotka esittelivät omaa yritystään ja koittivat parhaansa mukaan tuoda sitä esille. Messujen juontajana toimi tuttu kasvo HP. Messualueella nähtiin myös seikkailemassa YouTubesta tuttu nimi Lakko. 
OmaOnnin piste sijaitsi suhteellisen keskellä areenaa  ja näkyvällä paikalla. Saman pisteen rinnalla työskenteli myös merkonomi ja datanomi opiskelijoiden esittelypisteet. Pisteellä esittelimme OmaOnnia messu kävijöille ja koiti…

Uusia tuulia

Pientä päivitystä tänne blogin puolellekin!
Pieni porukka onnilaisia on jäänyt työssäoppimaan koulullemme. Työssäoppimisjakso kestää neljä viikkoa ja tämän jakson aikana tarkoituksemme on kehittää Oma Onnin materiaaleja tekniikaltaan paremmiksi ja helppolukuisimmiksi.
Kevät on siis jatkunut mukavissa merkeissä. Päivät kuluvat pääasiassa tietokoneen näppäimistöä näpytellen, kahvia juoden ja keskustellen parhaimmista kehitysideoista.
Reippaan työskentelyn ansiosta olemme saaneet paljon tuloksia! Esimerkiksi olemme saaneet Oma Onni -lehden ulkoasun uudistettua täysin ja lisänneet oppimisympäristöön uusia pelejä ja videoita.
Lisäksi teemme opetusvideon kouluvierailijoille, minkä tarkoitus on valmistaa onnilainen täydelliseen valmiuteen vieraillessaan yläasteilla. Teemme myös Epariin artikkelin. Nämä kaksi ovat vielä työn alla, joten kuulette näistä luultavasti myöhemmin lisää.
Tässä vähän esimakua lehdistä:Oikein hyvää ja toivottavasti aurinkoista kevään jatkoa! Terveisin Onnitiimi 

Onnin oppilasgallup

Ylistaron yläasteelta haastateltavaksi tulivat Veronica Salminen ja Peppiina Hautamäki, he ovat 15- vuotiaita.


Mitä pidit Oma Onni esittelystä?
- Meidän mielestään Oma Onni esittely oli kiva kuunnella

Mielenkiintoisin aihe esityksessä?
- Mielenkiintoisin aihe meidän mielestämme oli Säästäminen ja sijoittaminen

Opitko tänään jotain uutta Oma Onni tunneilla?
- Emme oppineet. Meille aiheet olivat tuttua juttua, on ennemminkin kuultu tunneilla

Säästätkö tällä hetkellä johonkin?
- Emme kumpikaan säästä tällä hetkellä oikeastaan mihinkään

Aiotko hakea kesätöihin?
- Paikkaa emme vielä tiedä mihin haemme kesätöihin, mutta tarkoitus olisi kummankin mennä

Oletko ollut kesätöissä ennemmin?
- Olen ollut mansikoita poimimassa kesällä
- Minä en ole ollut vielä missään